Rond het weekend van 2 en 3 augustus werden de jaarlijkse International Karate Championships (IKC) in Long Beach, Californie gehouden. Aangezien het 50 jaar geleden is dat dit evenement voor de eerste keer werd georganiseerd zat er nu een speciaal tintje aan. De IKC begon in 1964 in Long Beach en was toen opgezet door Ed Parker met de intentie om verschillende martial arts bij elkaar te brengen in een immens groot (>1000 deelnemers) toernooi met verschillende divisies. Dit tournooi was onder andere de springplank voor mensen als Bruce Lee en Chuck Norris. Echter ook vele andere martial arts sterren hebben hier wel eens aan meegedaan.

Dit keer deden ongeveer 30 mensen uit Nederland mee, dit waren deelnemers uit de scholen van Maarssen, Nieuwegein, Roden en Huizen. Het evenement startte op donderdag, op die dag en de vrijdag werden de gehele dag seminars gegeven door verschillende instructeurs uit het kenpo. Altijd weer een mooi moment om extra kennis op te doen, maar ook om eens met iemand anders uit een ander land te kunnen trainen.

Vrijdagavond vonden er al wedstrijden plaats in het point sparren en continu sparren. Hier werd op een hoog niveau gevochten. In een andere zaal vond de Friday Night line plaats, waar meerdere technieken lijnen werden uitgevoerd. Deelnemers staan in een rij en wachten op hun beurt om een techniek uit te voeren. Dit gaat in een zeer hoog tempo en levert altijd een mooi spectakel en dynamiek op.

De zaterdag en zondag stonden geheel in het teken van de wedstrijden. Ondergetekende deed mee in de divisie Vormen voor 4de dan en hoger. Er waren veel deelnemers in deze divisie en ook nog eens van een hoog niveau. Helaas heb ik mijzelf niet in de eerste drie kunnen plaatsen.

Phillip Maher deed ook nog mee in de divisie Vormen voor paarse t/m groene band. Bijna aan het einde van zijn vorm ontstond een hapering in de uitvoering, waardoor hij deze niet meer kon afmaken… Dat was jammer om te zien. Phillip moest echter nog mee doen aan het sparren, wat een pittige competitie opleverde!
Uiteindelijke lukte het Phillip wel om hier een prijs te bemachtigen en behaalde de tweede plaats en dus een zilveren medaille in de pocket! Top gedaan!

De zondagavond werd afgesloten met het zogenaamde Brotherhood Dinner. Een moment om samen met elkaar te genieten, na te praten en vooral plezier te hebben. Dit keer stond het feest in het teken van de Lua van Hawaii. Al met al was het een geslaagd weekend en kijken wij uit naar volgende jaar. Dan zal het IKC dichter bij huis zijn, namelijk in Dublin, Ierland.