Afgelopen zaterdagochtend vroeg vertrokken Nadine, Phillip en ik op weg naar Speyer in Duitsland. Een rit  van ongeveer 4,5 uur, op weg naar een twee-daags seminar van Dan Inosanto. Iemand die al een tijd op mijn ‘wish list’ stond om een keer een seminar van te volgen!

Op zaterdag begonnen de seminars om 14 uur en duurden tot 18 uur. Wij waren rond 12:45 uur in Speyer aangekomen, mooi ruim op tijd. Het seminar werd druk bezocht met ongeveer 127 deelnemers vanuit o.a. Duitsland, Belgie, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Ons was al gewaarschuwd dat Dan Inosanto behoorlijk snel door de materie gaat en je telkens ongeveer 5 minuten hebt om te trainen. Nou dat klopte ook (blij dat ik een schrijfblok mee had)! Het was dus goed opletten, maar vervolgens werd er wel een behoorlijke hoeveelheid behandeld en ook aangevuld met extra informatie en geschiedenis. Op de zaterdag hebben wij ongeveer 1 uur gewerkt aan double stick, vervolgens 1 uur knife, dan trapping en als afsluiting combinaties op de striking pads (Filipijns boxen). De zaterdag was al zeer geslaagd, wat zou de zondag nog brengen!

Zaterdagavond zijn we in Heidelberg blijven slapen. Een echte aanrader om voor een paar dagen naar toe te gaan! Mooie stad, gezellig, heerlijk eten en lekker relaxed. Na een goede nachtrust konden we op de zondag weer verder met de seminars. Dit keer begonnen deze om 11:30 uur en was het weer 4 uur aan info, info en nog eens info en natuurlijk trainen en nog eens trainen :-). De zondag begonnen we met stick & knife, vervolgens silat en hebben we ook weer heel veel combinaties op de striking pads geoefend. Kicks afgewisseld met stoten, dit aangevuld met klemmen en worpen. Om 15:30 uur waren onze hersens ‘on-overload’ :-). Zeer voldaan begonnen we weer aan onze terugreis.

Een zeer geslaagd weekend in een goede sfeer. Een absolute aanrader om deze man eens te ontmoeten en een seminar (nog beter een les) van te volgen. Wij kijken al uit naar een volgende keer!