Op vrijdagavond 31 mei gaf mr. Kevin Mills een 2 uur durend seminar bij Kenpo4U in Huizen. Op de zaterdag werd er een vervolg gegeven in de Action Kenpo Karate Studio van Romano Michielsen in Maarssen. Hieronder een verslag van deze uitermate succesvolle seminars!

Vrijdagavond was het zo ver, ongeveer 27 man zouden langskomen bij Kenpo4U in Huizen om het seminar van mr. Kevin Mills te volgen. Dit seminar was voor alle niveau’s en vanuit de verschillende kenpo scholen in het land was men hier naar toe gekomen, zelfs helemaal vanuit Breda! Het seminar begon om 19 uur en zou 2 uur duren.

Mr. Mills komt uit Exeter Engeland en heeft ruim 30 jaar kenpo ervaring, waarvan ongeveer 13 jaar op het gebied van SL4 kenpo. In de les gingen we werken aan specifieke drills uit het SL4 kenpo. De aanval was een directe rechter stoot en stap voor stap werd het model opgebouwd. Na menig maal oefenen begon men het model onder de knie te krijgen en werden de aanvallen verder uitgebreid met een linker stoot en rechter ronde slag. Uiteindelijk moesten de drills zonder na te denken gecombineerd kunnen worden. In het begin even een uitdaging, maar iedereen pakte het uiteindelijk goed op.

Vervolgens werd de techniek Mace of Agression geoefend. Dit is een techniek voor de gele band en voor iedereen bekend, alleen nu werd de techniek op een andere manier opgebouwd. Controle mechanismes werden in de techniek verwerkt en ook de aanval werd onder de loep genomen.

De 2 uur vlogen voorbij! Na de seminars was er nog de mogelijkheid om wat te drinken en een cakeje te eten vanwege de verjaardag van ondergetekende. Een geslaagd begin van het seminar weekend.

Op zaterdag werden er 2 seminars van elk 2 uur in de Action Kenpo Karate Studio te Maarssen gegeven. De seminars waren nu gesplitst op niveau. In deze les werden 2 van de Gift technieken getraind. Gift of Destruction en Gift of Destiny. Een totaal andere uitvoering, maar de praktische waarde ervan werd al heel snel duidelijk! Tevens werd getoond wat de overlap van de 4 Gift technieken is, hoe je die kan combineren afhankelijk hoe de aanvaller countert. Uitermate interessant!

In de middag was de gevorderde groep aan de beurt. Tijdens deze les werden meerdere drills uit het SL4 behandeld, waarbij ook weer naar de aanval wordt gekeken. Wat is de intentie van de aanvaller en hoe zou dit op de eerste counter reageren. De armen werden lekker beurs geslagen!

Iedereen deed enthousiast mee, er werd goed getraind en daarmee was de sfeer perfect tijdens all seminars.
Al met al een zeer geslaagd weekend!