In het weekend van 22 en 23 maart was Grandmaster Mikael Robert Pick in Nederland om seminars te geven bij Katsudo Kenpo in Nieuwegein. Ondergetekende heeft al meerdere seminars van hem kunnen volgen en ook deze kans wilde ik niet missen. Op zondag 23 maart ben ik afgereisd naar Nieuwegein, waar de seminars in Sportcentrum Merwestein werden gehouden.
Op de zondag zouden 3 seminars worden gehouden, die elk ongeer 1,5 tot 2 uur duurden. De seminars waren weer uitermate interessant en het was goed om weer diep in de materie te duiken. We hebben meerdere technieken behandeld en daarbij met name op details gewerkt zoals blijven bewegen. Jij bepaalt wanneer je stopt en niet je tegenstander. Ook het aspect om te leren in je tegenstander te slaan, in plaats van erop (of sommigen stoppen ervoor) kwam veelvuldig naar voren.
Het was een uitermate geslaagde dag! Het evenement werd georganiseerd door Jan Peter Bolhuis en Marcel de Jong. Dank voor dit goed georganiseerde seminar. Wij kijken alweer uit naar de volgende sessies!
Hieronder een korte biografie van deze instructeur en ook enkele foto’s van het evenement.

Grootmeester Michael Robert Pick is een 10e dan zwarte band in Parker’s American Kenpo en oprichter van de Universal Kenpo Federation. Mr Pick was gedurende lange tijd student en vriend van Senior Grandmaster Ed Parker, en ontving zijn eerste tot en met zevende graad zwarte band persoonlijk van Mr Parker. Mike Pick fungeerde als bodyguard van Mr Parker, die vaak naar Mike Pick verwees als Kenpo’s meest vooraanstaande mes-vechter. Mike Pick vocht met het US Marine Corps in Vietnam, en gaf zeven jaar lang les in hand-to-hand combat aan de Special Forces in Fort Carson, Colorado. Hij werd onlangs bekroond als het 22e lid van de International Close Combat Instructors Association. Mr Pick woont nu in Californië en is een professionele smid.