Afgelopen woensdag 27 juni kwam Hans Hesselmann bij onze school langs om een extra les te geven.
Een les om een keer andere inzichten in de krijgskunst te krijgen. Hans weet altijd op een enthousiaste manier de les te geven en daarbij het geheel uitermate goed mondeling te onderbouwen. Je komt met een breder perspectief over de krijgkunsten uit de les. Hans heeft een zeer brede kennis en weet ook veel te vertellen over de geschiedenis en oorsprong van andere krijgskunsten.

Wat gaan we tegen die greep doen?

Hans Hesselmann is in Nederland zo een beetje de pionier op het gebied van Kenpo Karate en heeft ook het ninjitsu hier in Nederland geintroduceerd. Hans is zelf in aanraking gekomen met Ed Parker (grondlegger van het Kenpo Karate in de USA) op een seminar in Duitsland en was meteen verkocht, door hetgeen Parker aldaar liet zien.
Inmiddels vele jaren verder draait Hans een sterke school in het hartje van Utrecht, alwaar hij vele zwarte banders heeft voortgebracht. Van daaruit zijn er scholen opgezet in Maarssen, Nieuwegein, IJsselstein, Breda, Rotterdam, Bant, Amsterdam, Roden en Huizen.

Klemmen aangevuld met een tik in het gezicht.

Zelf proberen

Afgelopen woensdag kregen de leerlingen inzicht in hoe je bepaalde klemmen moet aanzetten op de vingers, pols, elleboog en schouder. Op eenvoudige wijze wist Hans de ander naar de grond te manipuleren en aldaar ook nog onder controle te houden. Binnen het Kenpo Karate zijn we meestal bekend met het groffere hak- en breekwerk, maar Hans liet nu ook zien hoe je op een andere ‘zachtere’ manier je tegenstander kan manipuleren en als het moet altijd nog met een schop of klap uitschakelen.

De leerlingen hadden in het begin nog wel eens moeite met het uitvoeren van de klemmen, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen was zeer enhousiast en met ondersteuning van Hans en de andere instrtucteurs kwam men er uiteindelijk wel uit.

Aandachtig wordt er geluisterd.
En ondergetekende mocht alle klemmen ondergaan.

De les heeft bijna anderhalf uur geduurd en de tijd vloog voorbij! Het was een zeer geslaagde avond en we zijn zeker van plan om na de zomer dit nog een keer te herhalen! Hans bedankt!