Kinetica seminar van Frank Soto uit Mexico

Dit weekend was het weer zover. In de Kenpo Karate scholen van Utrecht en Maarssen vonden weer nieuwe seminars plaats. Deze werden gegeven door Frank Soto van Kinetic Dragon Martial Arts, afkomstig uit Mexico. De school van Kenpo4U Werd hier ook vertegenwoordigd en volgde deze seminars.

De benadering in zelfverdediging werd aanschouwd en uitgewerkt vanuit een andere hoek. We hielden ons bezig met andere alternatieven. Met Kenpo karate houden we ons bezig met blocks, vuiststoten en trappen. Met de kinetic benadering werd de aanval opgevangen en de tegenstander op een gecontroleerde wijze gemanipuleerd en naar de grond toe gewerkt.

De sfeer was goed en de informatie erg interessant. Wij van Kenpo4U vonden deze informatie een mooie aanvulling op ons huidige curriculum. Een andere wereld van mogelijkheden kwam hierin naar voren wat ons zeker zal inspireren om toe te passen in onze lessen.Groepsfoto: Groen t/m zwart.
Michael Woudstra, Nadine Leemeijer, Frank Soto, Pako Ramirez.
Van l. naar r.: Gunther Groenestein, Jeroen Hoevenaar, Michael Woudstra, Jaap de Ridder, Marcel de Jong en Agaath de Jong.
Agaath de Jong (Katsudo Kenpo) en Nadine Leemeijer.