Op vrijdag 22-02-2013 kwam Jeroen Hoevenaar van MATS Breda naar onze school om een gevarieerde kenpo karate les te geven. Jeroen had ook nog 2 studenten (Bas en Omar) meegenomen en vanuit Utrecht kwam Bob H. ook nog langs om deze les mee te pikken. Helemaal perfect!

We hadden deze avond de les uitgebreid naar 2 uur, zodat iedereen ruim de tijd had om de informatie tot zich te nemen en uitgebreid te trainen. Jeroen begon met een goede warming up die bestond uit rennen, verschillende push-ups, sit ups, squats en de oh zo geliefde burpees.

Vervolgens werd er gestart met de techniek 5 swords. Iedereen kreeg de tijd om eerst de techniek te leren, als men die nog niet kende. Eenmaal aangeleerd liet Jeroen verschillende verwurgingen zien, die aan het einde van de techniek toegepast konden worden. Een perfect aanvulling, die men in de dagelijkse training ook kan gebruiken.

De studenten kregen exact van Jeroen uitgelegd hoe ze de verwurging moesten aanzetten om een optimaal resultaat te behalen. Een enkele verwurging werd eerst zittend en vervolgens staand toegepast.

Daarna gingen we verder met de techniek Sleeper, waarin standaard al de verwurging is verwerkt. Ook hier werd uitgebreid bij stil gestaan, hoe de verwurging toe te passen en een follow up uit te voeren. De sfeer tijdens de les was erg goed, iedereen deed zijn best en de materie werd zeer snel opgepakt (veel van deze technieken bevinden zich hogerop in het systeem).

Jeroen gaf ook nog de mogelijkheid om zelf een techniek aan te dragen, om deze verder uit te diepen en eventuele problemen met de techniek op te lossen. Zo werd er nog aandacht geschonken aan Grip of Death en Thundering Hammers.

Richting het einde van de les werd nog het vrije element toegevoegd. Je kreeg een aanval, maar wist niet welke. Vervolgens moest je je daartegen zien te verdedigen. Door een roulerend systeem toe te passen, kreeg je ook nog eens te maken met verschillende aanvallers. Ook dit werd uitermate goed ontvangen door de studenten.

Al met al een zeer geslaagde avond, die zeker nog een keer herhaald zal worden. Hieronder nog een kleine impressie van de les.