Afgelopen vrijdag 28 juni 2013 kwam Scott Higgins bij Kenpo4U langs om een 2 uur durend seminar te geven. Scott Higgins doet een tour door Europa, waarbij hij verschillende kenpo scholen bezoekt. Het geheel is mede door Manon Aben opgezet en Manon bedankt daarvoor! Scott Higgins komt uit Los Angeles, Californie en heeft direct onder Ed Parker getraind. Hij heeft dus dicht bij de bron gezeten en daarmee een rijke kennis op het gebied van kenpo opgebouwd. Echter ook in de Filipijnse vechtstijlen zoals escrima en het mes heeft hij veel ervaring. Dit mixte hij op een leuke manier in het seminar.

Uiteindelijk was er een wat kleinere delegatie van Kenpo4U bij het seminar, maar dat mocht de pret niet drukken! Vanuit Utrecht waren Manon Aben en ook Yvette van der Linde erbij!

 
 

Het seminar begon met verschillende hubud drills, tegen directe stoten en slagen van bovenaf. Voor sommigen was het een momentje van..”Hoe zat dat ook alweer…”. Uiteindelijk kreeg iedereen het toch goed voor elkaar! Vanuit de hubud drills maakte Scott een mooie overgang naar de techniek Glancing Salute. Na enkele malen oefenen werd er dieper op de details van deze techniek ingegaan. Een leuke techniek om te doen, maar genoeg details om aan te werken. Met name de standen werden goed onder de aandacht gebracht en ook de afstand ten opzichte van de aanvaller.

Vervolgens wilde Scott een technieken lijn zien, waarbij met de gele band technieken gestart werd.
Een perfecte manier om te kijken wat verbeterd kon worden en zo kon iedereen de tips ter harte nemen en er mee oefenen. Enkele nekken en tokken werden aardig bewerkt hahaha, maar iedereen had er volop plezier in!

 
 

Helaas ging de tijd weer erg snel en waren de twee uur zo voorbij. Aan het einde was er nog ruimte om vragen te stellen en na een drankje en wat napraten, zat het er helaas alweer op. Hieronder nog een impressie van een zeer geslaagde avond!