Vrijdag 22 juli was het weer zover. Op weg naar Engeland voor het jaarlijkse BKKU Summer Camp, dat in de omgeving van het mooie Surrey werd gehouden. Dit keer gingen we met maar liefst 6 mensen die kant op. Eigenlijk 7, aangezien een oud student van ons nu in Engeland woont, maar ook bij het evenement aanwezig was.

Half 7 op pad met twee auto’s. In alle vroegte naar Calais om daar de ferry naar Dover te nemen. Vervolgens was het nog ongeveer 1,5 uur rijden naar Cobham waar we gedurende het weekend in de buurt verbleven.

De line up aan instructeurs was dit keer ook weer uitermate interessant. Instructeurs met achtegronden in kenpo, Filipijnse krijgskunsten, mma, silat, pressure points en systema.
Vrijdagavond begonnen we met escrima. Een les voor de hele groep gegeven door Paul King. Op deze wijze kon je ook al met elkaar kennis maken. De les duurde ongeveer 2 uur, waarin we basics met de escrima sticks leerden.

Zaterdag was een lange maar interessante dag met 6 seminars op het programma. De niveau’s werden ingedeeld in drie groepen, zodat je ook op het juiste niveau instructie kreeg. Interessante seminars waren er van Marcus Buonfiglio uit de USA. Zijn seminar ging o.a. over de principes die gehanteerd kunnen worden bij meerdere aanvallers. Vervolgens werd het ‘pijn lijden’ bij Anthony Pillage met allemaal vervelende drukpunten. Verder kregen we les in ontspannen en blijven bewegen gerelateerd vanuit het systema. Deze leuke en leerzame les werd verzorgd door Mikey Wright.
In de middag kregen we grondwerk technieken van Peter Miller, vooraf gegaan door takedowns. Peter liet precies de technische details zien, om zo een en ander op correcte wijze uit te kunnen voeren.
De laatste seminars werden verzorgd door de zeer dynamische Tony Felix en de ‘hard hitting’ Kevin Mills . Tony Felix is een rustige man, maar als die eenmaal bezig gaat… Hij liet ons kennis maken met pushing hands en hoe verschillende type elbow strikes vanuit het silat als wapen gebruikt kunnen worden.
Tenslotte kregen wij van Kevin Mills weer een ander inzicht in bepaalde kenpo technieken, waarbij de actie van de aanvaller ook uitermate belangrijk is.

De zaterdagavond werd feestelijk afgesloten met een bbq om vervolgens op zondag nog een drietal seminars te krijgen. Moe maar voldaan besloten we uiteindelijk om begin van de middag huiswaarts te gaan (vanwege mogelijke vertragingen in Dover).

Het was weer een zeer geslaagd trainingsweekend, die weer veel te snel voorbij ging.
Wij kijken uit naar het vervolg!

 

Nederlandse groep met instructeurs