Afgelopen weekend werd weer het jaarlijkse BKKU (British Kenpo Karate Union) kamp gehouden in de omgeving van Cobham, Surrey (net onder London). Dit jaarlijkse trainingskamp wordt georganiseerd door de familie Mills. Het was nu alweer de 4de keer dat wij er naar toe gingen en het blijft een leuk evennement.

Vrijdagochtend vroeg (06:00 uur) in de auto met Hans en Manon op weg naar de kanaaltunnel voor de trein naar de UK. Om 11:50 uur hadden we de trein en na een half uurtje waren we al in de UK.

Oke waar moet nu die auto in?

Het evenement begon op vrijdag avond waarbij wij met een aantal instructeurs (nog niet iedereen was gearriveerd) uit eten gingen. Even lekker bijkomen van de reis en met elkaar kennis maken. Vervolgens naar bed (waren al een tijdje op) en de volgende dag na een goed engels ontbijt, begonnen de seminars om 10:00 uur. De lessen waren ingedeeld voor:
– wit t/m groen
– bruin t/m 1ste graad zwart
– 2de graad zwart en hoger.

De seminars werden verzorgd door:

– Kevin Mills van de BKKU uit de UK en gaf SL4 Kenpo;
– Mats Tverin van Ronin Do uit Zweden;
– Lee Epperson III van Gaijin Ryu jiu-jitsu uit Baltimore in de USA;
– Tony Felix van Penjak Silat, yoga en Sansou uit London, UK;
– Paul King voor jiu-jitsu, escrima uit Peterborough, UK.
– Hans Hesselmann voor Kenpo Karate uit Utrecht, Nederland.
– Scott Mills gaf een MMA les op de vrijdagavond. Scott is de zoon van Kevin Mills.

Van l. naar r.: Kevin Mills, Lee Epperson, Hans Hesselmann, Tony Felix, Paul King, Mats Tvering en Scott Mills.

De lessen die wij gevolgd hebben waren uitermate interessant. Ik heb zelf met name de lessen van Lee Epperson en Kevin Mills gevolgd. Lee Epperson weet het grondwerk tot in de details uit te leggen en omdat hij zelf ook Kenpo Karate heeft getraind, kan hij heel makkelijk de links leggen. We hebben in zijn lessen staand klemmen met counters tot aan het betere grondwerk getraind.
De lessen van Kevin Mills bestonden voornamelijk uit het Sub Level 4, waarbij hij heel praktisch en realistisch technieken en drills weet uit te leggen. De intensiteit in zijn lessen zijn altijd hoog en erg dynamisch.

Nadine traint grondwerk met Francois afkomstig van het eiland Jersey.

SL4 aan het trainen met Oliver van de BKKU.

                 
Grondwerk seminar, aan het trainen met Kieran uit Ierland.

Zaterdagavond was er een bbq met feest. Iedereen kon lekker relaxen met een drankje erbij. Alle verhalen over de trainingen van die dag kwamen goed les. Je kon zien dat iedereen erg enthousiast was.

Vervolgens waren er op zondagochtend nog 2 seminars. 1 les van Tony Felix waarin we verschillende yoga en Pentjak Silat oefening deden om alle spieren los te maken. Dit was wel een uitdaging voor mij! Tony liet vervolgens ook nog zien hoe je de bewegingen in een verdediging kon gebruiken!
Ten slotte was er nog een laatste les van Lee Epperson met nog meer grondwerk. Met een lading informatie op papier en in het hoofd moesten we na de lunch helaas afscheid nemen van iedereen… Altijd een vervelend moment, je leert verschillende mensen kennen en bouwt leuke contacten op. Het was een super weekend! Bedankt familie Mills voor het organiseren! Volgend jaar het IKC 2012 en dan in juli weer naar het BKKU camp. Wij kijken er alweer naar uit.

De instructeurs tijdens het kamp.

Met Lee Epperson III

Trainingsmaatje van de BKKU.

Met Tony Felix en Mimi uit Mons, Belgie.

Nog even wat eten en drinken voordat we weer naar huis gaan. Happy times!