Vrijdagochtend rond 6 uur (met enige vertraging 🙂 ) vertrokken wij met zijn drieën naar Engeland. Eerst op weg naar Duinkerken om daar de ferry richting Dover te nemen en dan laatste stuk richting Cobham. 

Naast deelnemers uit de UK en Nederland, waren er dit keer ook mensen overgekomen uit Ierland, Zweden en Amerika! Een mooie mix van mensen. 

Vrijdagavond werd het weekend afgetrapt met een escrima seminar gegeven door Paul King. Altijd weer een leuke start van het weekend.
Zaterdagochtend op tijd op, het eerste seminar begon al om 9 uur. Voor ons was dat meteen een seminar van Lee Epperson. Iemand van wie wij in het verleden al eerder een seminar gevolgd hebben. Lee is gespecialiseerd in jiu jitsu van het traditionele tot aan het moderne brazilian jiu jitsu. Lee heeft daarnaast ook een achtergrond in Kenpo. Tijdens het seminar liet hij zien hoe bepaalde klemmen in kenpo technieken tot zijn recht komen.

De tweede les werd gegeven door Eddie Quinn. Dit keer focuste hij zich op Silat, wat hij met zeer veel passie gaf. Vanaf de grond met je massa de ander zijn been manipuleren en vervolgens een lage kick tegen het been geven. Met veel energie, dynamiek en kennis weet hij je bij de les te houden. 

Vervolgens was er voor de zwarte banders een seminar van Mats Tverin uit Zweden. Een instructeur met een zeer brede achtergrond op het gebied van o.a. kickboksen, jiu jitsu, aikido, karate en kobudo. Ook iemand die je graag laat voelen hoe één en ander aangezet moet worden en dat alles aangevuld met een glimlach.

Na de pauze waren er nog drie seminars, waarbij het allereerst verder ging met een combinatie seminar van Tony Bailey en Anthony Pillage. Veel techniek en vooral pijn kwamen aan bod.. Focus op (nog meer) polsklemmen, aangevuld met venijnige drukpunten. Beide heren vulden elkaar mooi aan met veel lol en plezier.

Daarna weer een seminar van Paul King, met dit keer de focus op…pols klemmen…. iedereen keek er al naar uit hahaha. Focus lag op de uitvoering en hoe aan te zetten vanuit een stoot. Tenslotte werd de laatste les door Kevin Mills gegeven en was het even fijn om niet direct meer in een klem verzeild te raken. Ook hier weer veel kennis, met de nodige pressie vanuit de aanval. 

Al met al een zeer geslaagde dag, die ‘s avonds nog werd afgesloten met de BBQ. Het weer was top en de omgeving perfect. Genieten van het eten en gezellig met iedereen napraten over de ervaringen van die dag.

Zondagochtend waren er nog drie seminars, die weer door verschillende instructeurs werden gegeven. Meestal is de zondag een iets rustigere dag. Toch werden ook die ochtend voldoende klemmen en (gelukkig) ook weer stoten en trappen behandeld. Na een heerlijke lunch begonnen wij weer aan de terugreis.

Een zeer geslaagd weekend, dat helaas weer te snel voorbij ging. Veel bekende gezichten gezien, maar ook weer nieuwe vrienden gemaakt!