Van 10 t/m 13 augustus werd voor de eerste keer het Summercamp AMOK! in Malmö in Zweden gehouden.

Het evenement was georganiseerd door Mattias Persson van M.A.T.T. Combatives Zweden. Normaal organiseert hij twee keer per jaar een weekend evenement, waarbij Tom Sotis vanuit de USA overkomt om de seminars te geven. Dit keer was besloten om er in de zomervakantie een 4 daags evenement van te maken. 

Helaas kon ik dit keer niet samen met mijn trainingsmaatje Jeroen Terpstra gaan.. Dus op woensdag 9 augustus in de ochtend met de auto op pad richting Malmö. Een tocht van ongeveer 8 uur door Duitsland, de ferry naar Denemarken en dan verder richting Zweden. Een lange reis, maar zeker de trip waard! Ik ben twee dagen bij het camp aanwezig geweest. 

Op de donderdag werd nog een keer het framework van AMOK! getoond en daarbij ook veel met het mes getraind. Dueleren, aanvalstactieken, van staand naar de grond, alles kwam aan bod! De vrijdag werd met name gefocussed op single stick en dan ook weer kijkend naar functionaliteit. Dat is een belangrijk punt binnen het AMOK!, alles moet wel functioneel zijn. Zo werd op de vrijdag aandacht geschonken aan effectief slaan en counteren. 

Rond 15 uur op de vrijdag was het voor mij helaas afgelopen en moest ik weer aan de terugreis beginnen. Echter het was het meer dan waard om die twee dagen heen te gaan!