Afgelopen weekend was er een zeer speciaal kenpo evenement in Willich, Duitsland. 40 Jaar geleden is Rainer Schulte daar met een van de eerste kenpo scholen in Europa begonnen. Wat als eerste kenpo school in Duitsland begon werd, door Rainer Schulte, uiteindelijk uitgebreid naar o.a. Spanje, Jersey, Nederland en Engeland.

Ter viering van 40 jaar Kenpo in Duitsland, werden er in het weekend van 27 en 28 oktober verschillende seminars door top instructeurs uit Amerika aangeboden. De instructeurs waren: Grandmaster M. Pick, Rainer Schulte, Sean Kelley, Angelo Collado, Michael Miller, Mike Friedman en Christian Springer.

De Instructeurs v. links n. rechts: Mike Friedman, Christian Springer, Michael Miller, Sean Kelley, Mike Pick, Rainer Schulte en Angelo Collado

Vanuit Nederland deden leden van de kenpo scholen uit Huizen, Utrecht, Maarssen en Nieuwegein aan de seminars mee. Vanuit Kenpo4U Huizen waren Michael, Nadine en Willem vertegenwoordigt.

 
Van links naar rechts: Nadine, Willem, Rainer Schulte, Michael.

De hele zaterdag konden er lessen worden gevolgd, die tussendoor ook nog op niveau werden ingedeeld. Dit om dieper op de materie in te kunnen gaan. Zaterdagavond was er een feest waarbij onder het genot van een drankje en lekker eten, ervaringen werden uitgewisseld. Vervolgens was de hele zondag ook weer gevuld met seminars. De instructie was van zeer hoog niveau en wij zijn met veel tips en inzichten (en de nodige blauwe plekken) weer terug gekomen. Een zeer geslaagd evenement, goede organisatie en uitmuntende sfeer!