Welkom bij Kenpo Kidz & Teens! Onder de vleugels van de stichting UMAS geven wij les in Kenpo Karate aan kinderen van 8 t/m 10 jaar (Kenpo Kidz) en 11 t/m 15 jaar (Kenpo Teens). 

Voor de Kidz & Teens

 • Jezelf kunnen zijn en met plezier bij ons komen trainen.
 • Je wordt voorzien in goede lessen om je te laten groeien.
 • Je komt erachter dat je meer kan dan je denkt.
 • Je traint zelfstandig en met je groepsgenoten.
 • Je houdt rekening met elkaar.
 • Je helpt elkaar.
 • Je respecteert de grenzen van een ander.
 • Je leert fysiek en mentaal grenzen te stellen, maar ook te verleggen. Alles op je eigen tempo.

Lestijd

Dinsdagavond van 18:30 – 19:30 uur Kenpo Teens (leeftijd vanaf 11 jaar)

Vrijdagavond van 1800 – 19:00 uur Kenpo Kidz & Teens (leeftijd vanaf 8 jaar)

Locatie: Gymzaal Alberdastraat 2 Huizen

Je werkt in een banden systeem waar je per niveau basisvaardigheden leert zoals standen, stoten en trappen. Hierbij wordt ook veel op stootkussens getraind. 

Kijkend naar leeftijd zal spelenderwijs de coordinatie worden getraind. Links, rechts, hoog en laag. Alles komt spelenderwijs aanbod

Voor de Kenpo Kidz worden extra spelopdrachten aangeboden. Afgestemd op hun leeftijd, om ook aan de conditie te werken.

Tijdens de training is concentratie en aandacht van belang. De ene keer lukt dat  wel en de andere keer is het wat moeilijker. Dat maakt niet uit, daar blijf je gewoon lekker aan werken. 

Wat leer je bij Kenpo Karate?

Kenpo Karate is een vechtsport waarbij je leert om voor jezelf op te komen op verschillende manieren. Niet alleen fysiek, maar juist ook verbaal.

Durven stop te zeggen en je plek durven in te nemen.

Alle vaardigheden die je leert, blijf je op alle niveaus door oefenen, waardoor je je alles steeds meer eigen maakt. Je krijgt individuele en groepsbegeleiding. Er wordt gezamenlijk en individueel op je eigen niveau getraind. 

En, je traint niet alleen fysiek maar ook mentaal. We kijken bijvoorbeeld naar hoe je bepaalde situaties misschien kan voorkomen. Want, vraag jezelf eens onderstaande af:

 • Wat doe je als iemand naar je toekomt en vervelend tegen je gaat doen? 
 • Wat gebeurde daaraan vooraf? 
 • Scheldt hij of zij je uit of wordt je fysiek iets aangedaan? 
 • Durf je voor jezelf op te komen? 
 • Doe je dat met woorden of fysiek? 
 • Probeer je het zelf op te lossen of vraag je om hulp? 

Het is heftig en niet oké als iemand naar je toekomt met de bedoeling jou mentaal of fysiek pijn te doen. Het liefste wil je dat voorkomen, nog vóórdat je in deze situatie terecht komt. Zelfverdediging, opkomen voor jezelf, gaat er dus niet alleen om of je fysiek en verbaal voor jezelf op kan komen. Het gaat ook om je houding, proberen de goede keuzes te maken, je niet inlaten met verkeerde personen. Het gaat om goed voor jezelf zorgen en het leren zien van andere mogelijkheden om een confrontatie te verminderen of zelfs te voorkomen.

Je kan de training zien als het opbouwen van een stevig huis, jouw huis, wat je goed moet verzorgen. Je ouders, verzorgers of voogd horen voor je te zorgen, je coach of school kan je helpen, maar ook jijzelf kan daar op verschillende positieve manieren aan bijdragen. En ook wij, helpen je daar graag een handje bij.

Dus zin om ook een gratis een proefles te volgen? Gezellig en super leuk dat je langs wilt komen! Stuur een berichtje naar info@umas.nl of bel met 06-33933782 en we nemen zo snel mogelijk contact op met jou of je verzorgers, voor een proefles.

Familie korting!

De Kenpo training is een uitstekende familie bezigheid, daarom hebben wij  kortingen voor meerdere gezinsleden die komen trainen. Ieder familielid dat extra komt trainen krijgt 15% korting op het te betalen maandgeld.  Vraag naar de voorwaarden als u van deze aanbieding gebruik wilt maken.