Woensdag 7 maart 2012 was er een groene band examen bij Kenpo4U te Huizen. Willem Jacob Bos mocht zijn kunnen tonen. Willem Jacob is al ruim 2 jaar bezig met trainen en heeft altijd met veel enthousiasme en actief mee getraind. Voor het examen moest Willem Jacob al het materiaal van Wit tot en met Groen laten zien. Dus alle technieken, vormen en sets.

Er werd begonnen met geel en dan naar oranje toe gewerkt. Vervolgens een sprong naar groen gemaakt, zodat het laatste geleerde ook al meteen getoond kon worden. Ik mocht zelf als dummy de technieken ondergaan en dat voelde wel goed. Intentie genoeg! Ik moest af en toe aangeven dat ook een keer de technieken langzaam uitgevoerd moesten worden, zodat ik ook naar de basics kon kijken. Uiteindelijk zijn we ruim een uur bezig geweest. Aan het einde kreeg Willem Jacob de kans om nog iets te laten zien, wat hij daarvoor niet helemaal lekker vond gaan.

Wachten voor de volgende band
Groene band omknopen!

Uiteindelijk was het tijd voor de ceremonie die aan het einde van het examen wordt gegeven. Eerst mocht Willem Jacob zelf vertellen wat hij ervan vond. Ik heb zelf nog aangegeven dat de ontwikkeling en verbetering continue doorgaat en je daarmee verder groeit. Tenslotte mocht de nieuwe band om geknoopt worden en is Willem Jacob gepromoveerd naar groen. Klasse gedaan!

Nadine, Willem Jacob en Marjolijn
Willem Jacob en Michael