Vrijdagavond 4 november 2011 was het weer zover. 4 Mensen konden examen doen voor hun gele band in Kenpo Karate. De les begon eerst met een algemene warming up met freestyle en stoot combinaties op de pads. Dit natuurlijk om de spanning er een beetje in te houden voor wat komen ging.

Vervolgens werden de mensen voor het examen apart genomen. Men moest de technieken, korte vorm 1, blocking set en verschillende basics laten zien. De zenuwen zaten er bij sommige goed in, maar uiteindelijk wist men het tot een goed einde te brengen!
Iedereen was actief bezig en toonde alles naar beste kunnen.

Het examen werd uiteindelijk beloond met de gele band. Hierbij wordt de stap van wit naar geel op een symbolische wijze uitgevoerd. De student krijgt nu de kans na te denken over zijn/haar examen en of men klaar is voor de volgende stap naar een nieuw niveau. Het reeds aangeleerde materiaal voor geel, moet er goed in zitten. Dit zijn je bouwstenen voor de volgende niveau’s.

De vorm van beide banden op de grond wordt uigelegd. De letter ‘L’ die de banden vormen, staat voor verschillende kenmerken die van waarde zijn in je eigen training en ontwikkeling.

Uiteindelijk wordt met een buiging met het voorhoofd de gele band aangeraakt, de reeds vergaarde kennis wordt symbolisch overgebracht naar de nieuwe band.

Michiel, Selina, Vincent en Joey van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie gele band! Blijf goed door trainen met veel energie, passie en uiteraard met veel plezier!