Vandaag was het zover, het eerste zwarte band examen bij Kenpo4U werd afgenomen! Phillip Maher en Jurgen van den Berg gingen op voor hun eerste graad zwart. Een zeer spannend moment, beiden hadden hier de afgelopen maanden (en jaren) hard voor getraind.

Het afnemen van een zwarte band examen wordt bijgewoond door extern uitgenodigde examinatoren vanuit andere scholen, zodat er vanuit verschillende gezichtspunten kan worden beoordeeld. Naast ons, waren Marcel de Jong van Katsudo Kenpo Nieuwegein, Jaap van de Ridder van Action Kenpo Karate Utrecht, Gerard Kropholler van Wei Long Kenpo uit Rhoden en Erik van den Berg die Jurgen in het verleden veel heeft getraind, aanwezig.

Om stipt 10 uur begon het examen, waarbij alle technieken, vormen en sets uit het American Kenpo systeem getoond moesten worden. Beide heren waren al met veel intentie bezig, waardoor het spannend was of ze het einde van de test fysiek wel zouden halen. Echter, ook na bijna 4 uur overtuigend het grootste deel van het curriculum te hebben getoond, wisten zij nog steeds op het juiste moment die extra spurt te geven. Vervolgens werden de laatste technieken in flow getoond, om zo ook acuratesse, uitvoering en controle over de tegenstander zichtbaar te maken. Het examen werd afgesloten met een paar rondes sparren. De heren hadden het zwaar, maar er werd karakter en volharding getoond.

De examinatoren waren er aan het einde unaniem overeens dat beide heren zeker hun zwarte band hadden verdiend. Eindelijk mocht de zwarte band om worden gedaan, een heel speciaal moment. Natuurlijk zijn er altijd punten van verbetering, dan wel zaken die verder kunnen worden uitgediept. Deze punten zijn tijdens het examen en bij de afsluiting meegegeven en worden zeker opgepakt. De volgende stap kan worden gemaakt, tijd voor het verdiepen van de kennis, op naar een nieuw hoofdstuk in het kenpo kara

te systeem.

Phillip en Jurgen nogmaals van harte gefeliciteerd, jullie hebben beiden een super prestatie neergezet! Welverdiend en top gedaan!