Opbouw van de les

Het Millers Martial Arts systeem bevat elementen uit Thai boksen, Filipijnse vechtsporten, Jeet Kune Do, Jun Fan Gung Fu, boksen, Wing Chun, Silat en verschillende grappling systemen zoals BJJ, Sambo en Judo. Via Millers Martial Arts geeft Peter Miller zijn expressie aan deze vechtstijlen, waarbij effectiviteit in de verschillende afstanden van het gevecht voorop staat. De nadruk ligt op de principes en correcte uitvoering van de bewegingen om maximaal effect te behalen. Daarnaast vormt het sparren een belangrijk element, om te testen of je het geleerde ook kunt toepassen.

De lessen bij Millers Martial Arts zijn zeer gevarieerd. Bij ieder niveau komen elementen voorbij vanuit bovengenoemde vechtstijlen. De eerste niveaus zijn er met name op gericht om de basics onder de knie te krijgen. Echter zal regelmatig in de les worden getoond hoe de verschillende basics samensmelten om de afstand ten opzichte van je tegenstander effectief te kunnen overbruggen.

Millers Martial Arts is ook opgebouwd in niveaus. Elk niveau is met een kleur aangegeven, echter zullen er geen banden worden gedragen zoals bij American Kenpo. Wanneer je tijdens een examen slaagt zal dit wel met een certificaat worden ondersteund.

Hieronder een oudere film van Peter Miller zelf:

Benodigdheden

In het begin kan je in sportkleding komen trainen. Met binnen sportschoenen trainen kan ook. Echter wanneer wij op matten trainen, zal dit blootvoets zijn.
Uiteindelijk is een T-shirt met het logo van Millers Martial Arts vereist. Deze kan je bij ons kopen. Wij zorgen voor aanwezigheid van meerdere materialen. Mocht je deze sport langer blijven trainen is het zeker aan te bevelen de volgende spullen aan te schaffen:

  • Kruisbeschermer
  • Borstbescherming voor dames
  • bokshandschoenen en/of MMA handschoenen
  • Escrima sticks (2 stuks)
  • Focus mitts

Hoe het begon

Millers Martial Arts is een systeem dat is opgezet door Peter Miller uit Engeland.
Peter Miller heeft in een tijdspanne van meer dan 30 jaar verschillende vechtsporten bij werelds beste instructeurs getraind. Inmiddels deelt hij zijn kennis en kunde al meer dan 20 jaar in Engeland, Malta, Amerika en Nederland. Daarnaast heeft Peter Miller trainingen gegeven aan de politie, leger en secuirty in het uitgaansleven (hij heeft zelf geruime tijd in de security gewerkt), maar ook vechtsporters voor verschillende competities getraind en begeleid.

Rond 2013 had ik de mogelijkheid om seminars te geven bij het BKKU Camp in Engeland. Dit evenement werd ieder jaar begin juli door Kevin en Jenni Mills georganiseerd. Een weekend waar men seminars van verschillende instructeurs (niet alleen uit Engeland) kon volgen. De eerste keer dat wij naar dit evennement toegingen was in 2008 met onze leraar Hans Hesselmann, Manon Abon en Han Fonk (RIP). Dit weekend beviel ons zo goed, dat wij daarna ieder jaar terugkwamen. Enfin in 2013 mocht ik ook seminars aan de verschillende groepen geven. Kevin en Jenni hadden o.a. Peter Miller uitgenodigd om les te komen geven. Na nader kennis gemaakt te hebben, ontstond er langzaam een sterke vriendschap. Hetgeen Peter allemaal aan vechtsport had gedaan, wekte mij interesse en ben een jaar later bij hem langs gegaan in Engeland om een weekend te trainen. Dit heeft uiteindelijk naar veel meer gesmaakt en zo probeer ik nu 4 keer paar jaar in Engeland te trainen. Daarnaast komt Peter 1 keer in het jaar naar Nederland toe om seminars te geven en verder prive te trainen. Wij houden regelmatig contact om de materie up to date te houden.

LERAREN

MICHAEL WOUDSTRA
MICHAEL WOUDSTRAAmerican Kenpo | Miller Martial Arts | AMOK!
Passie voor vechtsport en dit delen met anderen. Mensen zelfvertrouwen geven en grenzen durven verleggen.

Zet die eerste stap!

Werk aan je eigen ontwikkeling en wordt lid van UMAS.